1 Αυγ 2010

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ;

Πρόσφατα, πάρθηκε μια απόφαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να επιλέγονται και να προάγονται στην ιεραρχία του στρατεύματος, κατά παράβαση της επετηρίδας, οι αξιωματικοί του στρατού, ήδη από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και πάνω. Προφανώς 
 
 
 
 
η απόφαση εννοεί ότι θα πρέπει να προάγονται στην ιεραρχία του στρατεύματος οι ικανοί αξιωματικοί ενώ να μένουν στάσιμοι οι ανίκανοι, οι οποίοι θα παραμένουν.....
στο στράτευμα για 35 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.
Κανείς δεν έχει αντίρρηση με την φιλοσοφία αυτής της απόφασης. Φυσικά και θα πρέπει να προάγονται στους βαθμούς οι ικανοί και να κόβονται οι ανίκανοι. Σε άλλα προχωρημένα κράτη βλέπουμε νεότατους και όχι υπέργηρους στρατηγούς. Άλλωστε το νέο δόγμα που πάει να περάσει και εδώ είναι αξιοκρατία παντού και φυσικά και στο στράτευμα.
Όμως έχουμε τέσσερις ερωτήσεις να κάνουμε προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προς τον κ. Βενιζέλο:
1) Ποιος θα κρίνει αν ο Α αξιωματικός είναι ικανός και πρέπει να προαχθεί, ενώ ο Β είναι ανίκανος και πρέπει να μείνει στάσιμος;; Μα φυσικά η πολιτική ηγεσία, δηλαδή το κόμμα.
2) Τι θα γίνει αν έρθει το άλλο κόμμα στην εξουσία;; Μα φυσικά θα προαγάγει τους δικούς του αξιωματικούς που είχε κόψει το προηγούμενο κόμμα και θα αφήσει στάσιμους τους προηγούμενους και πάει λέγοντας. Δηλαδή θα φτιάξουμε δύο ελληνικά στρατεύματα. Ένα του ΠΑΣΟΚ και ένα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα.
3) Αναρωτιόμαστε: Οι κομμένοι και κριθέντες ανίκανοι αξιωματικοί θα έχουν όρεξη να προσφέρουν πλέον στο στράτευμα ή θα περιφέρονται απλά για να εισπράττουν το μισθό τους και να περάσουν τα χρόνια μέχρι να πάρουν τη σύνταξή τους; Είναι απόλυτα φυσικό και λογικό να μην έχουν πλέον καμία όρεξη.
4) Γιατί εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε από το υστέρημά μας, αυτούς που οι «δημοκρατικά» εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας έκριναν ανίκανους;; Δεν θα έπρεπε όλοι αυτοί να απολυθούν από το στράτευμα ως ανίκανοι;; όπως θα γινόταν και σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση που απολύει τον ανίκανο εργάτη ή υπάλληλο και δεν το κρατάει για να τον θρέφει δια βίου;;; Φυσικά και έτσι πρέπει να γίνει.
Φίλοι μας να μην κοροϊδευόμαστε. Το στράτευμα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήσουμε στα κόμματα. Είναι η ίδια η προστασία της ζωής, της περιουσίας μας, της τιμής και της ιστορίας μας.
Αντί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να σκέφτεται να βρει τρόπους για να βάλει κομματικούς διοικητές και στις πιο μικρές στρατιωτικές μονάδες για να ελέγχει και ταυτόχρονα να διχάσει το στράτευμα σε ικανούς αξιωματικούς και σε ανίκανους, που πολύ γρήγορα θα μετατραπούν σε Πασοκτζήδες αξιωματικούς και σε Νεοδημακράτες αξιωματικούς, καλό θα ήταν να σκεφτούν τρόπους αξιολόγησης και προαγωγής των αξιωματικών από το ίδιο το στράτευμα, ενώ η πολιτική ηγεσία να κρατήσει για τον εαυτό της το δικαίωμα να επιλέγει μόνο τις ανώτατες ηγετικές θέσεις του στρατεύματος και αυτό πολύ είναι.
Τέτοιοι τρόποι αξιολόγησης μπορεί να είναι ενδεικτικά: Εξετάσεις για προαγωγή σε κάθε βαθμό, επιδόσεις σε σκοποβολές και σε άλλες ασκήσεις, επιλογή πολυετούς υπηρέτησης σε επικίνδυνες περιοχές, αριθμός συμμετοχής σε ασκήσεις, καταυλισμό σε σκηνές, νυκτερινές συμμετοχές, ικανότητα ηγεσίας σε μονάδες κ.λ.π. Ο αξιωματικός πρέπει να έχει τα κίνητρα να ψήνεται και να αναδεικνύεται μέσα από τη δουλειά του και όχι μέσα από τους κομματικούς σωλήνες.
Τι λέτε;;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: