9 Αυγ 2010

Ισχυρό χαρτί στις περιφέρειες οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι…

κείμενο: Λέμονι Ticket

Όλοι μας πάνω-κάτω περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τα μεγάλα κόμματα,και σε ποια πρόσωπα θα εναποθέσουν τις ελπίδες ώστε να ζητωκραυγάσουν το βράδυ των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. 

Ισχυρό όμως χαρτί σε όλες της περιφέρειες της Ελλάδος θα είναι οι ανένταχτοι ή χωρίς κομματικούς υποστηρικτές, οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι σύμφωνα με άρθρο της διακεκριμένης εταιρίας "Think Politics".

Όλοι στις μέρες μας είναι πεπεισμένοι ότι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές η ψήφος των πολιτών θα έχει χαρακτήρα αποστολής μηνύματος προς όλα τα κόμματα και αυτό το μήνυμα το έχουν λάβει κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας...που μπορεί να μιλάνε για νίκες, αλλά η καρδούλα τους το ξέρει ότι δεν περιμένουν και πολλά. 
Σίγουρα όμως , περιμένουν τα λογικά αποτελέσματα, που θα είναι για αυτά "λαυράκι"...καθώς δεν έχουν περιθώρια για "μεγαλειώδης" νίκες.

Έτσι, σύμφωνα με εγκεκριμένους επικοινωνιολόγους ,σε αυτές της  εκλογές οι πολίτες θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και θα αποστασιοποιηθούν από τις επιλογές τους. Πολλοί, που το ακούνε αυτό, λένε ότι ίσως ήρθε η ώρα να βγουν από την αφάνεια νέα πρόσωπα που θα μιλήσουν με ειλικρίνεια και θα δώσουν ελπίδα και όραμα. 

Είναι πεπεισμένοι τελικά όλοι, ότι  οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα μείνουν στην ιστορία ως οι εκλογές θριάμβου των Ανεξάρτητων Υποψηφιοτήτων.

Ήδη , σύμφωνα με την εφημερίδα, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ , ο Πέτρος Μαντούβαλος και ο Πέτρος Τατούλης θα δημιουργήσουν τεράστιο πονοκέφαλο όχι μόνο στο πρώην κόμμα τους, αλλά και στην κυβέρνηση γιατί οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα βγουν φοβούνται ότι θα γέρνουν προς την δικιά τους την μεριά, έτσι ο δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνουν ότι τελικά αρχίζουν να έχουν ανεξάρτητοι απόχρωση.

Το μόνο σίγουρο είναι , ότι μετά της εκλογές, θα έχουμε ένα τεράστιο μήνυμα των πολιτών και κορυφαία πολιτικά συμπεράσματα.Ίσως , (λέω...ίσως) τότε τα ΜΜΕ βρουν το βήμα και μας "ανακοινώσουν" το "τέλος της μεταπολίτευσης..." και ανοίξουν οι δρόμοι για νέα κόμματα, νέους συμβολισμούς, και νέες ιδρυτικές διακηρύξεις....τώρα για πρόσωπα...δεν θα πάρω και όρκο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: