5 Αυγ 2010

O διάολος έχεις πολλά...παγκάρια...





κείμενο: Λέμονι Ticket


Τελικά , φτάνω στο συμπέρασμα, ότι η μνήμη του νεοέλληνα διαρκεί όσο το δελτίο ειδήσεων 20:00.  Αξίζει όμως να θυμηθούμε το θέμα της εκκλησιαστικής φορολογίας και την τότε αντίδραση των Σεβασμιότατων.
"Ως αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τη φορολόγηση  των όσων εισπράττει η Εκκλησία, ενώ προειδοποιεί με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια."


Πρώτος απ΄ολους , ο γνωστός μας Άδωνις Γεωργιάδης , στην καθημερινή-μεσημεριανή εκπομπή του πώλησης και προώθησης βιβλίου κατηγόρησε τότε (ως ανόητους και βλάκες) όσους τα βάζουν με την εκκλησία και την φορολογία της....


Μα που να πάρει ο διάολος η 
πίστη, η κάθε πίστη, δεν είναι  αυτή που κρατάει την ψυχή  κάθε ανθρώπου; Τι δουλειά έχει η εκκλησία; 
Πέραν από ακίνητα, τράπεζες , μεγάλες εκτάσεις γης έχει χάσει την πνευματική της ιδιότητα, και συνεχίζει να την χάνει όσο η περιουσία της καθημερινά γίνεται γνωστή. 
Μα κύριοι εκπρόσωποι-υπερασπιστές της εκκλησίας ,δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα; Να φορολογείται όπως της αρμόζει...ως επιχειρηματίας. Δεν θυμάστε τι είχαν βγάλει τότε τα δελτία ειδήσεων; 
Μέχρι και offshore εταιρίες - τραπεζικούς λογαριασμούς - νυχτερινά κέντρα (που ούτε οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες δεν φαντάζονται) κατέχει.





Παλιά η ορθόδοξη εκκλησία έλεγε ότι η καθολική ακολουθεί τον δρόμο των επιχειρήσεων και όχι της πίστης, ποιος να φανταζόταν ότι τα έλεγε από ζήλια, γιατί αποδείχτηκε χειρότερη σε ορισμένα θέματα αφού απόκτησε χρήμα και εξουσία . 





Η Χριστιανική πίστη διδάσκει την αγάπη,την ισότητα , την ελευθερία, την αλληλεγγύη...





Ότι ακριβώς δεν κάνει σήμερα η εκκλησία που πριν το σχίσμα έριχνε τους ανθρώπους στην πυρά γιατί τους θεωρούσε μάγους και κερδοσκοπούσε εις βάρος του ''όχλου'' (όπως τον αποκαλούσε το λαό). Σήμερα ,στον 21ο αιώνα μάθαμε της "ιερές μπίζνες" (άκουσον άκουσον κύριε...)


Μένει να θυμίσω τι έκανε ο Ιησούς στο ναό του Σολομώντα σε τέτοιους ανθρώπους, και τι θα έκανε ακόμα αν γνώριζε πόσοι φονιάδες έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα του για να θησαυρίσουν, και να κυλήσουν ολόκληρη την υφήλιο με αίμα (στο παρελθόν).Μετά ήρθαν ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις και στο τέλος το managment.


Η ανεξαρτητοποίηση της εκκλησίας με την μετατροπή της σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου θα ήταν η λύση, κατάργηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ...


Να κάνω μια "ταπεινή" πρόταση; Γιατί δεν ονομάζεται Υπουργείο Εθνικής Παιδείας , Πολιτισμού & Επιστημών...σαφέστατα καλύτερο όνομα . 


Τι πιο λογικό δηλαδή κύριοι από μια ακίνητη περιουσία όπου θα υπόκειται στις επιβαρύνσεις βάσει της νομοθεσίας που διέπει όλα τα ακίνητα της χώρας, είτε αυτά ανήκουν σε ιδιώτες είτε σε εταιρείες κλπ.
Και θέλουμε να λεγόμαστε και Ευρωπαίοι .... θα μας φάει η Ευρώπη ρεεε....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωραίος ο Ticket