2 Αυγ 2010

Η Ελληνική tv στην "χώρα των χασμάτων"



κείμενο: Λέμονι Ticket...


"Συχνά φταίμε σε αυτό ... αποδεικνύεται πολλάκις ... ότι με τη μορφή της αφοσίωσης και ευλαβών ενεργειών "ζαχαρώνουμε" τον ίδιο το διάβολο" (Hugo Weaving)





Xρόνια τώρα παρατηρούμε , ότι η ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές,  που εκπέμπουν μετά 12:00 μεσημβρινή (κοινός μεσημεριανάδικα) γουστάρουν να πουλάνε την πίκρα , το θάνατο , και το cult Ελληνικό life style στις οθόνες μας.

Διεαβάστε όλο το άρθρο του Λεμόνι Ticket..

 

Χωρίζει κάποια γνωστή παρουσιάστρια;  Ντόρος, κάμερες , ρεπορτάζ λες και έχει κηρυχθεί πόλεμος, λες και δεν έχει δικαίωμα να ζεί ο κάθε ένας μας όπως γουστάρει και να παίρνει της αποφάσεις που γουστάρει. "Είναι δημόσια πρόσωπα , διάσημοι, σταρ πουλάκι μου, να μην ασχοληθούμε;;;" βρε αϊ κοίτα τα μπούτια σου μωρή... 


Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, με θλίψη αλλά και οργή παρατηρούμε στα ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, μια άλλη κατάπτυστη δημοσιογραφία που προσβάλλει, απαξιώνει και εξευτελίζει άτομα, με απώτερο σκοπό την δεκαρολογία που φέρνει η αύξηση της θεαματικότητας και της διαφήμισης, μια δήθεν δημοσιογραφία που ασκείται από αδίστακτους και αδίστακτες, από αγράμματους και αγράμματες «δημοσιογράφους», μερικοί από τους οποίους και μερικές από τις οποίες, δυστυχώς, κακή τη μοίρα, είναι και μέλη των αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών ενώσεων!!!!


Μην ξεχνάμε , πχ :  
Πριν το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη είχαν φτάσει στο σημείο, τελευταία,να εξευτελίσουν,να κουρελιάσουν, να «κατακρεουργήσουν» και τελικά να στείλουν στο ψυχιατρείο γνωστή καλλιτέχνιδα και συνέχεια να καγχάζουν, οι άθλιοι και οι άθλιες για το κατόρθωμά τους!!!


Φταίει τότε ο κόσμος που τους «χαζεύει»; Ασφαλώς φταίει, και εγώ μάλιστα. 
Οποιον πολίτη και αν ρωτήσετε θα σας πει τα καλύτερα λόγια αίφνης για τη Μαρία Χούκλη, αλλά θα ομολογήσει ότι προτιμά να… χαζεύει τους «γουρλομάτηδες». Ο ίδιος όμως θα έβαζε τον αντίχειρα ανάποδα, αν εκαλείτο νααποφανθεί για την τύχη τους.


Οι τηλεκριτικοί στις εφημερίδες; Όχι μόνο συμμετέχουν (μεγάλο ψώνιο η κάμερα μωρό μου για κάποιες γιαγιάδες στα πάνελ των μεσημεριανών...) αλλά θεωρούν μεγάλο εχθρό και αντίπαλο όσοι διαφωνούν με κάθε (κουτσομπολίστικη) άποψη τους.  


Η πολιτεία όμως, η συντεταγμένη πολιτεία τι κάνει; Τίποτα…
Το κράτος, οι αρχές, τι κάνουν; Τίποτα…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi arxige mou xose ta...

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες αλλά ποιος μαλάκας διευθυντής προγράμματος σε ακούει...σωστός σε όλα...